TRANSFERDRUK
Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen gezeefdrukte transfers, print-transfers en laserprint-transfers. Bij de gezeefdrukte transfers word het beeld op een polyester drager gedrukt door middel van zeefdruk. Hierna wordt het met een hittepers op het kledingstuk aangebracht. Het voordeel ten opzichte van direct zeefdrukken is dat het beeld veel fijner en gedetailleerder kan wezen. Ook is het mogelijk om meerdere transfers vooruit te drukken welke voor latere bestellingen kunnen worden gebruikt. Zo worden alleen de opbrengprijzen doorberekend en hoeft er geen rekening gehouden te worden met elke keer opstartkosten.
Bij print-transfers wordt het beeld op een polyester drager (Flex) geprint met speciale eco-solvent inkten. Hierna kan de transfer eventueel nog contour gesneden worden waarna de print inclusief drager op het kledingstuk wordt geperst. Het geeft een mooi resultaat, zeker omdat de print gemaakt wordt in full-color met de resolutie van een hoogwaardige printer. De duurzaamheid is echter wel minder als een zeefdruk transfer. Een laserprint-transfer wordt gemaakt op een laserprinter en gelijk daarna op het kledingstuk geperst. Dit is inzetbaar voor enkele stuks waar geen al te hoge eisen aan gesteld worden.
PLOTTERDRUK
Plotterdruk wordt vaak toegepast op intensief te gebruiken kledingstukken. Dankzij de 100% dekking is deze manier van drukken geschikt voor zowel licht gekleurde als donkere textiel. Bij plotterdruk wordt de afbeelding uit een speciaal folie gesneden. Hiervan bestaan twee soorten: Flex en Flock. Flex is een gladde folie en Flock heeft een fluweelachtig oppervlak. Voor beide geldt dat ze slechts in bepaalde standaard kleuren verkrijgbaar zijn en dat niet elke kleur een soort heeft voor de verschillende soorten materiaal van kledingstukken. In Flex zijn er ook diverse designs te krijgen, van tijgerprint, glow-in-te-dark tot spiegelfolie. Hier zijn bijzonder leuke effecten mee te bereiken! Het snijden gebeurt door een computergestuurde snijplotter. Om deze aan te sturen moet er gebruik gemaakt worden van vectorbestanden.